αιολική ενέργεια

Lightsource bp: Βράβευση στην Πρώτη Διοργάνωση των UK-Greek Business Awards

Η Lightsource bp, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας, βραβεύθηκε με το Investment Award στην πρώτη διοργάνωση των UK-Greek Business Awards. Το βραβείο απένειμε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 7 Φεβρουαρίου 2024.

.

Η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της σημαντικής συμβολής της Lightsource bp στην προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αιολικά πάρκα: Μεγάλη οικονομική συνεισφορά στους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος

Μεγάλη είναι η ενίσχυση που προσφέρει η διανομή του λεγόμενου «τέλους υπέρ καταναλωτών» στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που διαμένουν σε περιοχές (Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες) της Ελλάδας όπου λειτουργούν αιολικά πάρκα.

.

Ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής κρίσης και ο ρόλος των Α.Π.Ε

Submitted by faidra on Wed, 12/06/2023 - 07:02

Το 2023 αναμένεται να καταγραφεί ως η θερμότερη χρονιά στην καταγεγραμμένη ιστορία. Λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά φαινόμενα του περασμένου έτους, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι  θα πρέπει να πείστηκαν πλέον για την σοβαρότητα της κατάστασης και για το ότι ο πλανήτης έχει φθάσει σε ένα σημείο καμπής, που αν ξεπεραστεί διακυβεύεται η βιωσιμότητά του.

Hellenic Cables: Προμήθεια inter-array καλωδίων για το αιολικό πάρκο Dieppe Le Tréport στη Γαλλία

Η Hellenic Cables υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την DEME Offshore, για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το Eoliennes en Mer Dieppe Le Tréport (EMDT), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Cenergy Holdings.

.

Σάλπαρε το πρώτο φορτηγό πλοίο με αιολικά ιστία

Το παρθενικό του ταξίδι ξεκίνησε το φορτηγό πλοίο Pyxis Ocean από την Κίνα προς τη Βραζιλία. Πρόκειται για το πρώτο φορτηγό πλοίο που είναι εξοπλισμένο με γιγαντιαία αιολικά ιστία. Η ναυτιλιακή εταιρεία Cargill, η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο, ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει τη βιομηχανία των θαλάσσιων μεταφορών προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

.

Συνεργασία της Νέας Ζηλανδίας με την BlackRock για ηλεκτρική ενέργεια 100% από ΑΠΕ

Σε συνεργασία με τον αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό BlackRock θα προβεί η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, με στόχο να γίνει μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που το σύνολο της ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυό της, θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

.

Τα στατιστικά των αιολικών από την ΕΛΕΤΑΕΝ: 252 MW εγκαταστάθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 - Το top 5 των επενδυτών

Πλησίασε τα 5GW η αιολική ισχύς που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο. Συγκεκριμένα, 4.935,4 MW ήταν η συνολική αιολική ισχύς στην Ελλάδα στο τέλος του Α’ εξαμήνου 2023. Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

.

Hellenic Cables: Συμφωνία προμήθειας της μεγαλύτερης υπεράκτιας αιολικής ζώνης στον κόσμο με inter-array καλώδια

Η Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση με την Ørsted για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τη δοκιμή των inter-array καλωδίων που θα συνδέσουν τις ανεμογεννήτριες και τον υπεράκτιο σταθμό μετατροπής. Η προμήθεια περιλαμβάνει περίπου 262 χλμ.

15 Ιουνίου: Η ΕΛΕΤΑΕΝ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

450 φίλοι της Αιολικής Ενέργειας, επιχειρήσεις και μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε όλες τις γενιές του αιολικού κλάδου στην Ελλάδα και φιλοξενούμενους από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο.

.

ΚΕΠΕ: Στην πράσινη μετάβαση βρισκόμαστε κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ των 27 αλλά καθυστερεί η ψηφιακή μετάβαση

Στην πράσινη μετάβαση η οικονομία μας βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ των 27 και μάλιστα στη χρήση ΑΠΕ για θέρμανση και ψύξη αρκετά πιο πάνω από αυτόν, αλλά καθυστερεί στην ψηφιακή μετάβαση. Αυτό προκύπτει, σε γενικές γραμμές, από εκθέσεις και δείκτες που αξιοποιεί το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στην ανάλυση επικαιρότητας για το 2023: «Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση: Θετικές Εξελίξεις, Ανάγκη για Επιτάχυνση Δράσεων».