αιολική ενέργεια

Αιολικά: Επενδύσεις 110 εκατ. το α’ εξάμηνο

Επενδύσεις σε αιολικά πάρκα συνολικού ύψους άνω των 110 εκατ. ευρώ συνδέθηκαν στο δίκτυο κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με την Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

.

Έτσι, η ισχύς των αιολικών πάρκων που ήταν συνδεδεμένα στο δίκτυο κατά το τέλος του Ιουνίου 2024 έφθασε στα 5.326 μεγαβάτ καθώς στο Α’ εξάμηνο του 2024 συνδέθηκαν στο δίκτυο 33 νέες ανεμογεννήτριες συνολικής αποδιδόμενης ισχύος 96,9 MW. Αυτό αντιστοιχεί σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,7%.

Οι τελικές απαντήσεις των υποψηφίων Ευρωβουλευτών στις ερωτήσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ

Τις τελικές απαντήσεις ευρωβουλευτών στις 9 σύντομες ερωτήσεις που τους απηύθυνε για το κλίμα και την ενέργεια, δημοσιοποίησε η ΕΛΕΤΑΕΝ.

.

Ο αιολικός κλάδος πρωτοστατεί στην ανάπτυξη βιώσιμων μεθόδων ανακύκλωσης

Submitted by faidra on Tue, 04/30/2024 - 05:02

Η αιολική ενέργεια υπηρετεί και τους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία. Αποτελεί μια φιλοπεριβαλλοντική δραστηριότητα με σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μέσω της παροχής φθηνής και καθαρής ενέργειας, αλλά και μέσω των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιούν οι εταιρείες του κλάδου. 

Lightsource bp: Βράβευση στην Πρώτη Διοργάνωση των UK-Greek Business Awards

Η Lightsource bp, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ηλιακής ενέργειας, βραβεύθηκε με το Investment Award στην πρώτη διοργάνωση των UK-Greek Business Awards. Το βραβείο απένειμε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 7 Φεβρουαρίου 2024.

.

Η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της σημαντικής συμβολής της Lightsource bp στην προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αιολικά πάρκα: Μεγάλη οικονομική συνεισφορά στους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος

Μεγάλη είναι η ενίσχυση που προσφέρει η διανομή του λεγόμενου «τέλους υπέρ καταναλωτών» στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που διαμένουν σε περιοχές (Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες) της Ελλάδας όπου λειτουργούν αιολικά πάρκα.

.

Ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής κρίσης και ο ρόλος των Α.Π.Ε

Submitted by faidra on Wed, 12/06/2023 - 07:02

Το 2023 αναμένεται να καταγραφεί ως η θερμότερη χρονιά στην καταγεγραμμένη ιστορία. Λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά φαινόμενα του περασμένου έτους, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι  θα πρέπει να πείστηκαν πλέον για την σοβαρότητα της κατάστασης και για το ότι ο πλανήτης έχει φθάσει σε ένα σημείο καμπής, που αν ξεπεραστεί διακυβεύεται η βιωσιμότητά του.

Hellenic Cables: Προμήθεια inter-array καλωδίων για το αιολικό πάρκο Dieppe Le Tréport στη Γαλλία

Η Hellenic Cables υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την DEME Offshore, για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το Eoliennes en Mer Dieppe Le Tréport (EMDT), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Cenergy Holdings.

.

Σάλπαρε το πρώτο φορτηγό πλοίο με αιολικά ιστία

Το παρθενικό του ταξίδι ξεκίνησε το φορτηγό πλοίο Pyxis Ocean από την Κίνα προς τη Βραζιλία. Πρόκειται για το πρώτο φορτηγό πλοίο που είναι εξοπλισμένο με γιγαντιαία αιολικά ιστία. Η ναυτιλιακή εταιρεία Cargill, η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο, ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει τη βιομηχανία των θαλάσσιων μεταφορών προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

.

Συνεργασία της Νέας Ζηλανδίας με την BlackRock για ηλεκτρική ενέργεια 100% από ΑΠΕ

Σε συνεργασία με τον αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό BlackRock θα προβεί η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, με στόχο να γίνει μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που το σύνολο της ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυό της, θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

.

Τα στατιστικά των αιολικών από την ΕΛΕΤΑΕΝ: 252 MW εγκαταστάθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 - Το top 5 των επενδυτών

Πλησίασε τα 5GW η αιολική ισχύς που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο. Συγκεκριμένα, 4.935,4 MW ήταν η συνολική αιολική ισχύς στην Ελλάδα στο τέλος του Α’ εξαμήνου 2023. Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

.