αγορά ενέργειας

To 7ο Southeast Europe Energy Forum στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και με τη στρατηγική υποστήριξη του αμερικανικού think-tank Atlantic Council και του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά το Southeast Europe Energy Forum (SEEF2023).

.

ΕΝΙΑ: Το ...«a Great Place To Work» στην πράξη

H εταιρεία ΕΝΙΑ ΑΕ από το 2004 παρέχει τεχνολογικά προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις διαχείρισης, παρακολούθησης, διασύνδεσης και προστασίας των Ηλεκτρικών Δικτύων Χαμηλής, Μέσης και Υψηλής Τάσης και έχει μία σταθερά ανοδική πορεία στην αγορά. Η εταιρεία παρά τις προκλήσεις του προκάλεσαν στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία εμφανίζει σημαντικά στοιχεία ανάπτυξης.

.

Συμφωνία Ε.Ε. – Νορβηγίας για κλίμα, καθαρή ενέργεια

Η Ε.Ε. και η Νορβηγία υπέγραψαν χθες συμφωνία για την ενίσχυση της κοινής τους δράσης για το κλίμα, των προσπαθειών τους για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και της συνεργασίας τους για την καθαρή ενέργεια. Η συμφωνία υπεγράφη στις Βρυξέλλες από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στορ.

.

Κλιματική αλλαγή: Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για τη μεταρρύθμιση της αγοράς άνθρακα

Στην τελική ψηφοφορία για την έγκριση μιας σειράς σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν πιο φιλόδοξες τις πολιτικές της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή προχωρά σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

.

O Μπιλ Γκέιτς επενδύει στη Form Energy

H εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Form Energy Inc., στην οποία έχει επενδύσει και η Breakthrough Energy Ventures του Μπιλ Γκέιτς, σκοπεύει να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο στην πολιτεία της West Virginia κόστους $760 εκατομμυρίων.

Green Tank: Αυξημένο το ενδιαφέρον για ενεργειακές κοινότητες

Αυξημένο ενδιαφέρον για τις ενεργειακές κοινότητες και 89% άνοδο στα αιτήματα για σύνδεση έργων εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2021, καταγράφει έρευνα του Green Tank.

.

Γιατί οι επενδύσεις ESG φέρνουν πολιτικές διαμάχες στον κόσμο των επενδύσεων;

Η κοινωνία μας δεν είναι μόνο διαιρεμένη κατά μήκος πολιτικών γραμμών - τα μέσα ενημέρωσης, ο πολιτισμός, ακόμη και τα καφενεία έχουν διαχωριστεί μεταξύ κόκκινων και μπλε.

.

Έτσι, ίσως είναι αναπόφευκτο να έρθουν αυτές οι ρωγμές στον κόσμο των επενδύσεων.

ΡΑΕ: Βάζει πέντε κανόνες διαφάνειας στα τιμολόγια ρεύματος

Με νέα παρέμβασή της επιχειρεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα παραπλανητικών αναφορών – διαφημίσεων από τους παρόχους, οι οποίοι φέρονται ψευδώς να χορηγούν εκπτώσεις επί των χρεώσεων προμήθειας, αποκρύπτοντας ότι οι εν λόγω «εκπτώσεις» δεν αποτελούν παρά επιδοτήσεις που παρέχονται μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ). Πλέον, η ΡΑΕ μέσω νέων κατευθυντηρίων οδηγιών συνιστά να είναι ενιαία η αποτύπωση των ανταγωνιστικών χρεώσεων, των πάγιων χρεώσεων, της επιδότησης ΤΕΜ, των εμπορικών εκπτώσεων και της τελικής χρέωσης των καταναλωτών.

.

Ολοκληρώθηκε ο 5ος γύρος διαβουλεύσεων για το Ελληνογερμανικό Σχέδιο Δράσης

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης, συμμετείχαν στον 5ο Γύρο Διαβουλεύσεων για το Ελληνογερμανικό Σχέδιο Δράσης σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

.

Σίμσον: Σύντομα η Ευρώπη δεν θα χρειάζεται πλέον το ρωσικό φυσικό αέριο

Την ανάγκη της γρήγορης κλιματικής προσαρμογής και μεγαλύτερης εγρήγορσης σε ό,τι αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας, με φόντο και την Ουκρανική κρίση, τόνισαν η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ενέργεια Kadri Simson και η Exec. Secretary, Secretariat, UN Framework Convention on Climate Change στα Ηνωμένα Έθνη Patricia Espinosa τόνισαν, στο στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

.