Η πρώτη υπερατλαντική πτήση με αποκλειστικά “πράσινα” καύσιμα είναι γεγονός

Body

Η πρώτη υπερατλαντική πτήση που τροφοδοτείται αποκλειστικά με εναλλακτικά καύσιμα αναμένεται να απογειωθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο το πρωί της Τρίτης. Πρόκειται για αεροσκάφος της Virgin Atlantic, που θα πετάξει από το Χίθροου του Λονδίνου προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, σε μία πτήση με κρατική χρηματοδότηση και που αποδεικνύει πως είναι εφικτή μία νέα “πράσινη” σελίδα στον τομέα των αερομεταφορών.

.

Τα λεγόμενα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μπορούν να παρασκευαστούν από ποικίλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών, των οικιακών απορριμμάτων και των μαγειρικών ελαίων.

Για αυτήν την πτήση, σύμφωνα με το BBC, το Boeing 787 θα γεμίσει με 50 τόνους τέτοιων καυσίμων και μάλιστα δύο ειδών, με το 88% να προέρχεται από απόβλητα λίπη και το υπόλοιπο από τα απόβλητα της παραγωγής καλαμποκιού στις ΗΠΑ.

Μετά από δοκιμή και ανάλυση, η πτήση εγκρίθηκε από τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας νωρίτερα αυτό το μήνα. Ορισμένες εταιρείες συμμετείχαν στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας εταιρείας κινητήρων Rolls-Royce και του ενεργειακού κολοσσού BP.

Ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απελευθερωθεί από τις ανθρακούχες εκπομπές, αλλά τα αφεντικά των αεροπορικών εταιρειών θεωρούν τα βιώσιμα καύσιμα ως το πιο αποτελεσματικό διαθέσιμο εργαλείο για να συμβάλει στη μείωση των καθαρών εκπομπών του στο μηδέν.

Τα αεροπλάνα εξακολουθούν να εκπέμπουν άνθρακα όταν χρησιμοποιούν τέτοια καύσιμα, αλλά η βιομηχανία λέει ότι οι “εκπομπές του κύκλου ζωής” αυτών των καυσίμων μπορεί να είναι έως και 70% χαμηλότερες.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Τα λεγόμενα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μπορούν να παρασκευαστούν από ποικίλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών, των οικιακών απορριμμάτων και των μαγειρικών ελαίων.