Auto

ΕΕ: Μόλις το 9,6% της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι μεταφορές είναι ανανεώσιμη

Πάνω από το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις μεταφορές δεν προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο παραμένει ο στόχος της Ευρώπης που είναι να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο έως το 2050. Το 2022 η κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε μόλις 1,1% αγγίζοντας το 23% (μέσος όρος της ΕΕ) από το 21,9% που ήταν το 2021.

.

Η τεχνολογία του υδρογόνου αποτελεί πεδίο επένδυσης για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η τεχνολογία του υδρογόνου αποτελεί πρόκληση και πεδίο επένδυσης για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Ήδη παραδοσιακές κατασκευάστριες εταιρείες όπως η GM, η Honda και η BMW επενδύουν στην τεχνολογία υδρογόνου, ενώ η Toyota και η Hyundai βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά.

.

Ηλεκτροκίνηση: Kονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ για 2.624 νέες αιτήσεις αγοράς οχήματος

Άμεση ήταν η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν για το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», ως αποτέλεσμα των αλλαγών που θεσπίστηκαν στη διαδικασία και συγκεκριμένα, με την επιβολή προθεσμίας 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και την προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς.

.

ΔΕΗ blue: Ξεπέρασε τα 2.000 σημεία φόρτισης πανελλαδικά

Μεγαλώνει συνεχώς το δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ΔΕΗ blue πανελλαδικά κάνοντας τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων οδηγών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ετιαρείας. Στο τέλος του 2023, τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue ξεπέρασαν τα 2.000 πανελλαδικά, διευκολύνοντας τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

.

Η Hertz πουλά 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ηertz αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς ανακοίνωσε την απόφασή της να πουλήσει το ένα τρίτο του ηλεκτρικού στόλου της, δηλαδή περίπου 20.000 αυτοκίνητα. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για να αγοράσει περισσότερα βενζινοκίνητα οχήματα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλήττουν τα οικονομικά της Hertz, λένε στελέχη της εταιρείας. Η συντήρησή τους μπορεί να κοστίζει λιγότερα, αλλά η επιδιόρθωση ζημιών είναι ακριβότερη και η αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων μειώνεται περισσότερο, όπως αναφέρει το CNN.

H υδρογονοκίνητη μοτοσυκλέτα της Kawasaki προσφέρει μια ματιά στο μέλλον με το νέο concept H2 SX

Αυτό το πρωτότυπο της Kawasaki μπορεί να φαίνεται ογκώδες, αλλά είναι ενδεχομένως εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον της μάρκας. Παρουσιάστηκε στο εσωτερικό συνέδριο «Group Vision 2030» της εταιρείας στα μέσα Δεκεμβρίου, ονομάζεται Ninja H2 HySE και αν ξεπεράσει το στάδιο της ιδέας θα μπορούσε να γίνει η πρώτη μοτοσικλέτα της Ιαπωνίας που κινείται με υδρογόνο.

.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν τις κυψέλες καυσίμου

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα μοντέλα που εξοπλίζονται με κυψέλες καυσίμου θα συμβάλουν καθοριστικά στη μείωση των εκπομπών του CO2. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν και τις κυψέλες καυσίμου για να ενισχύσουν την προσπάθεια να περιορισθούν οι εκπομπές των επικίνδυνων ρύπων από τα αυτοκινητα.

ΔΕΗ blue: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για εγκατάσταση σημείων ταχυφόρτισης

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υπερταχυφορτιστών (HPDC) δημόσιας φόρτισης ΔΕΗ blue εξασφάλισε η ΔΕΗ, μέσω του μηχανισμού χρηματοδότησης Connecting Europe Facility (CEF). Στο πλαίσιο του έργου 21-EL-TC-ESEERT «Electrifying South East Europe Road Transport», η ΔΕΗ blue προχωρά στην εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά, 34 σημείων ταχυφόρτισης σε σταθμούς φόρτισης 2Χ150 kW, συνολικής ισχύος έως 300 kW.

Υπουργείο Μεταφορών: Σε δεύτερο διαγωνισμό η προμήθεια των 100 ηλεκτρικών λεωφορείων

Σε διευκρινήσεις για το τι θα ακολουθήσει μετά την κήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια 100 αστικών λεωφορείων ως άγονου, αλλά και γιατί κόπηκε η προσφορά της κινεζικής BYD προχώρησε σήμερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας ότι η προμήθεια των 100 οχημάτων του πρώτου διαγωνισμού θα ενταχθεί σε δεύτερο διαγωνισμό, που πλέον θα αφορά συνολικά 750 οχήματα.

.

"Πράσινη" Νορβηγία: Ηλεκτρικά το 82% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 2023 -

Η Tesla έφτασε στην κορυφή των στατιστικών πωλήσεων αυτοκινήτων της Νορβηγίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2023, επεκτείνοντας το προβάδισμά της έναντι των ανταγωνιστών της, παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ της αμερικανικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων και των ισχυρών εργατικών συνδικάτων της Σκανδιναβίας.

.