Τρόφιμα

Greenwashing από κολοσσό παραγωγής χοιρινού

Ανώτερο δικαστήριο στη Δανία έκρινε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη παραπλάνησε τους καταναλωτές διαφημίζοντας ότι το κρέας της ήταν «κλιματικά ελεγμένο». Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση στη σκανδιναβική χώρα που αφορά «greenwashing».

.

Μια ομάδα από MKO κατηγόρησε την Danish Crown A/S ότι παρουσίαζε με ψεύτικα στοιχεία το κλιματικό της αποτύπωμα σε μια εκστρατεία μάρκετινγκ που ξεκίνησε το 2020, η οποία, όπως ισχυρίζονται, έδινε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου χοιρινού κρέατος δεν επιβαρύνει το κλίμα.

Coca-Cola HBC: Εξαγοράζει την BDS Vending στην Ιρλανδία

Η Coca-Cola HBC AG (“Coca-Cola HBC”) ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της, η Coca-Cola HBC Northern Ireland Limited, έχει κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της BDS Vending Solutions Ltd (“BDS Vending”) (η “Προτεινόμενη Συναλλαγή”). Η BDS Vending, που ιδρύθηκε το 1993, είναι μια εδραιωμένη εταιρεία τροφίμων και ποτών επιχείρηση υπηρεσιών αυτόματης πώλησης στην Ιρλανδία, με περίπου 2.000 αυτόματους πωλητές.

.

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος): Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στην επόμενη πενταετία

Υλοποίηση πενταετούς επενδυτικού προγράμματος – Βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με πρωτοποριακή τεχνολογία και ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας.

.

Ένα ευρύ πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της υλοποιεί η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας.

Nespresso Hellas: Έμφαση στη βιωσιμότητα μέσω που προγράμματος «A Zero Waste Journey»

Έμφαση στη βιωσιμότητα μέσω και του νέου της προγράμματος «A Zero Waste Journey» δίνει η Nespresso Hellas. Σύμφωνα με όσα ανέφερε εχθές, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό, ο CEO της εταιρείας, Αντώνης Αυγερόπουλος, την τελευταία 10ετία η Nespresso έχει δημιουργήσει το δικό της σύστημα ανακύκλωσης καψουλών αλουμινίου στην Ελλάδα, όπου καφές και αλουμίνιο διαχωρίζονται, με τον πρώτο να γίνεται βελτιωτικό εδάφους και το δεύτερο να ανακυκλώνεται για δημιουργία νέων αντικειμένων.

.

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του Προγράμματος "Τρόφιμα Αγάπης" της ΑΒ Βασιλόπουλος

Περισσότερα από 13,8 εκατομμύρια γεύματα δόθηκαν το 2023 σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μέσω του προγράμματος "Τρόφιμα Αγάπης" της ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην κοινωνία.

.

Ένας Νέος «Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος» Φέρνει Την Αστική Καλλιέργεια Στον Δήμο Πετρούπολης.

Το πρώτο εργαστήριο αστικής καλλιέργειας ολοκληρώθηκε στον ολοκαίνουριο «Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο» του Δήμου Πετρούπολης, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη-Organization Earth και με την υποστήριξη του 

Η Lidl Ελλάς σταθερός αρωγός ευάλωτων οικογενειών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Για 5η συνεχή χρονιά καλύπτει τις βασικές ανάγκες 340 ευάλωτων οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ενισχύει το έργο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

.

Η Lidl Ελλάς κάνει πραγματικότητα το αύριο που φανταζόμαστε

Η Lidl Ελλάς φαντάζεται ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Αλλά δεν μένει εκεί. Μέσα από πολύπλευρες δράσεις φροντίζει να βρίσκει τρόπους, ώστε να κάνει αυτό το καλύτερο αύριο πραγματικότητα, σήμερα.

.

Όλοι φανταζόμαστε το αύριο με περισσότερο πράσινο και λιγότερο πλαστικό. Αλλά και με χαμόγελα που δεν σβήνουν ποτέ και παιδιά που παραμένουν παιδιά. Με βλέμματα ζεστασιάς και νέες ιδέες που οδηγούν σε νέες συνήθειες.

Consumer Reports: Παραμένει μεγάλη η παρουσία πλαστικών στα τρόφιμα

Μεγάλη παρουσία στα τρόφιμα, παρά τους κινδύνους που κρύβουν για την υγεία, διατηρούν τα πλαστικά, όπως διαπίστωσε έρευνα της Consumer Reports, καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές να επανεκτιμήσουν την ασφάλεια των πλαστικών που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα κατά την παραγωγή.

.

Lidl: Aπορροφά τον ΦΠΑ σε πάνω από 60 προϊόντα βασικής ανάγκης

Η Lidl Ελλάς «με στόχο τη στήριξη του Έλληνα καταναλωτή την απαιτητική περίοδο μετά τις γιορτές, προχωρά σε απορρόφηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε περισσότερα από 60 είδη βασικής ανάγκης μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας προϊόντα σε πραγματικά χαμηλές τιμές», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

.