Tech - Innovation

Το σχέδιο της NASA για την κλιματική αλλαγή: Θα «ελευθερώσει» εκατομμύρια τόνους πάγου στην ατμόσφαιρα

Ομάδα επιστημόνων της NASA ισχυρίζεται ότι βρήκε διέξοδο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς, όπως τονίζουν, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη διασπορά πάγου στην ατμόσφαιρα.

.

Performance: Απέκτησε το “Kubernetes on Microsoft Azure Specialization”

Η Performance ανακοινώνει πως απέκτησε το “Kubernetes on Microsoft Azure Specialization”. Η απόκτηση του “Kubernetes on Microsoft Azure Specialization” έγινε στο πλαίσιο ενός συνεχούς προγράμματος ανάπτυξης τεχνογνωσίας στο cloud computing ώστε η εταιρία να υποστηρίζει αποτελεσματικά τους πελάτες της στα δικά τους έργα μετασχηματισμού.

Deloitte: Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε κινδύνους τις επιχειρήσεις

Ενώ η συντριπτική πλειονότητα (89%) των ανώτερων διευθυντικών στελεχών πιστεύει ότι τα διοικητικά συμβούλιά τους είναι ενημερωμένα για θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό, μόνο το ένα τρίτο περίπου (36%), πιστεύει ότι οι σχετικές συζητήσεις των διοικητικών συμβουλίων είναι επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους. Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν από έρευνα του Global Boardroom Programme της Deloitte σε σχεδόν 500 διευθυντές και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, σε περισσότερες από 50 χώρες.

.

ΕΥ: Οι 10 κορυφαίες ευκαιρίες για τον κλάδο τεχνολογίας το 2024

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα την περυσινή χρονιά για τον κλάδο τεχνολογίας, με κύριες προκλήσεις τις μακροοικονομικές πιέσεις και την ανάγκη εξοικονόμησης κόστους, η υιοθέτηση εταιρικών στρατηγικών με επίκεντρο την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI) οδήγησαν σε ανάκαμψη της εμπιστοσύνης.

MWC24: Η 11η συνεχόμενη ελληνική αποστολή στο μεγαλύτερο συνέδριο καινοτομίας παγκοσμίως

Τη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή συνδιοργανώνει για τη διεθνή έκθεση MWC24 Barcelona, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

.

Mastercard Fintech Forum: Μεγάλος νικητής η καινοτομία

Η Mastercard στέκεται αρωγός στην ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, υλοποιώντας για ακόμα μία φορά την εκδήλωση για το οικοσύστημα του fintech στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Mastercard Fintech Forum.

Η ElvalHalcor χορηγός στον διαγωνισμό του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, η εκδήλωση για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με θέμα «Η Πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής», στον οποίο υποστηρικτής ήταν η ElvalHalcor.

.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του ΕΚΠΑ, έγινε παρουσίαση των καινοτόμων λύσεων που συμμετείχαν καθώς και απονομή βραβείων στις τρεις προτάσεις που διακρίθηκαν.

Startup που υποστηρίζεται από νομπελίστα και διεκδικεί την επανάσταση στην αποθήκευση υδρογόνου

Μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία υποστηρίζεται από δύο πρωτοπόρους επιστήμονες, ο ένας εκ των οποίων είναι νομπελίστας, πιστεύει ότι βρίσκεται στο κατώφλι ενός "κβαντικού άλματος" στον αγώνα για την ενέργεια υδρογόνου.

.

Η H2MOF, η οποία συνιδρύθηκε το 2021, εργάζεται για την ανάπτυξη μιας λύσης για την αποθήκευση υδρογόνου με την ανάπτυξη των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα των μοριακά κατασκευασμένων υλικών. Λέει ότι η επανάσταση σε αυτό που θεωρεί ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η οικονομία του υδρογόνου είναι απλώς θέμα χρόνου.

ΔΕΣΦΑ: Open call για Startups στον τομέα της ενέργειας

Open call για Startups στον τομέα της ενέργειας πραγματοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της ΔΕΣΦΑ- Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. Πιο  συγκεκριμένα αναζητά ενεργά εφευρετικές λύσεις που βελτιώνουν τη βιωσιμότητα, εξορθολογίζουν τις λειτουργίες και βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη στα έξυπνα κτίρια.

.

Αναζητά επίσης ανατρεπτικές τεχνολογίες και εφευρετικές λύσεις που θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Mια startup απομάκρυνσης άνθρακα τροφοδοτείται από το ηλιακό φως και το θαλασσινό νερό

Μια νεοσύστατη επιχείρηση του Σιάτλ στοχεύει στην απομάκρυνση εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα με μια διαδικασία που αποφεύγει τις αστρονομικές ενεργειακές απαιτήσεις άλλων προσεγγίσεων δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα. Η τεχνολογία; Ηλιακό φως και θαλασσινό νερό.

.

Η εταιρεία, Banyu Carbon, λέει ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα απομάκρυνσης διοξειδίου του άνθρακα (CDR) από τους ωκεανούς που βασίζεται σε ένα συνθετικό μόριο το οποίο, όταν εκτίθεται στο φως, αλλάζει σχήμα και γίνεται όξινο.