Αθηναική Ζυθοποία

Χρυσή για δεύτερη φορά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις υψηλές επιδόσεις της στα κριτήρια ESG

Για δεύτερη φορά, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διακρίθηκε με το βραβείο Gold του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index 2023-2024, για την ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης, που ενσωματώνει δράσεις και μετρήσιμους στόχους περιβαλλοντικής και κοινωνικής διάστασης, στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και ενέργειες για τη γενικότερη ενίσχυση του κλάδου, βάσει των σημαντικότερων ESG κριτηρίων διεθνώς. Παράλληλα, η εταιρεία τιμήθηκε και με τον Ειδικό Έπαινο στην κατηγορία Workplace. 

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Νέο, ανοιχτό οικοσύστημα με άξονα την κοινωνική συμπερίληψη

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με οδηγό τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους ESG παράγοντες, ενεργοποιεί μια σειρά δράσεων με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας θετικής κουλτούρας σε όλη την αλυσίδα αξίας της, γύρω από την έννοια της κοινωνικής συμπερίληψης.

.

Ως πρώτος πυλώνας ενεργοποίησης επιλέχθηκε η καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία και συγκεκριμένα η ισότιμη πρόσβαση στη θάλασσα, ως αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα, σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

A. Δανιηλίδης: Το κέρδος δαιμονοποιείται, χωρίς κέρδος δεν μπορεί να υπάρξει θετική συνεισφορά στην κοινωνία

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, που χθες, τα αποτελέσματα της Μελέτης Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος για το 2021. Τα ευρήματα της Μελέτης, η οποία εκπονείται για τέταρτη φορά, αναδεικνύουν τη σταθερή προσήλωση της εταιρείας στη στρατηγική της δέσμευση να «Παράγει ένα Καλύτερο Αύριο», επενδύοντας στο περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες, την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και τους εργαζομένους της.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Υψηλή κοινωνική απόδοση από τη συμβολαιακή καλλιέργεια

Υψηλή αποτελεσματικότητα στη δημιουργία αξίας για την κοινωνία έχει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών σε πολλαπλάσιο βαθμό από τα κεφάλαια που επενδύει η κορυφαία ζυθοποιία της χώρας.