Μπιλ Γκέιτς

Aνοίγει το μεγαλύτερο εργοστάσιο απομάκρυνσης άνθρακα στον κόσμο

Μια νεοσύστατη επιχείρηση που υποστηρίζεται από τον Bill Gates σχεδιάζει αυτή την εβδομάδα να αρχίσει να λειτουργεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση απομάκρυνσης άνθρακα στον πλανήτη - ένα δυνητικά αξιοσημείωτο επίτευγμα για μια εταιρεία που είναι μόλις ενός έτους.

.

Η μονάδα στο νότιο Αρκάνσας που ανήκει στην Graphyte έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει πριονίδι πλούσιο σε άνθρακα και άλλα ξυλώδη απόβλητα από κοντινές χαρτοβιομηχανίες για να δημιουργήσει τούβλα βιομάζας που μπορούν να αποθηκευτούν στο υπέδαφος για αιώνες.

Πώς επενδύω τα χρήματά μου σε έναν κόσμο που θερμαίνεται

Submitted by jmantzikos on Wed, 12/13/2023 - 10:53

Καθώς οδεύαμε προς την COP28, την ετήσια παγκόσμια συνάντηση για την κλιματική αλλαγή, δύο ήταν οι κυρίαρχες σχολές σκέψης, και οι δύο λάθος. Η μία υποστηρίζει ότι το μέλλον φαντάζει απελπιστικό και τα εγγόνια μας είναι καταδικασμένα να υποφέρουν σε έναν πλανήτη που καίγεται. Η δεύτερη λέει ότι θα είμαστε μια χαρά επειδή έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. 

Τα ΗΑΕ συμφώνησαν με την εταιρεία πυρηνικής ενέργειας του Μπιλ Γκέιτς στην ανάπτυξη προηγμένων αντιδραστήρων

Η εταιρεία προηγμένων πυρηνικών αντιδραστήρων TerraPower LLC του Μπιλ Γκέιτς και η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας ENEC των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσαν σήμερα πως συμφώνησαν να μελετήσουν τις δυνατότητες να αναπτυχθούν προηγμένοι αντιδραστήρες στα ΗΑΕ και στο εξωτερικό.

Ο Μπιλ Γκέιτς θα καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τον άνθρακα

Μία νεοσύστατη νεοφυής επιχείρηση, η Graphyte που υποστηρίζεται από την Breakthrough Energy Ventures, το fund που έχει ιδρύσει ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα. Έχει κατασκευάσει μια υβριδική τεχνολογία που συνδυάζει τη μηχανική με τις φυσικές διαδικασίες φωτοσύνθεσης για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και την υπόγεια αποθήκευσή του.

.

Μπιλ Γκέιτς: Μεγάλος νικητής της Τεχνητής Νοημοσύνης όποιος φτιάξει πρώτος έναν «έξυπνο βοηθό»

Ποια εταιρεία θα ανέβει στην κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης; Εκείνη που θα δημιουργήσει έναν «έξυπνο βοηθό», σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ψηφιακός αυτός βοηθός - δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης - θα μπορεί να καταλαβαίνει τις ανάγκες και τις συνήθειες του χρήστη και να τον βοηθά «να διαβάζει κάτι, όταν αυτός δεν έχει χρόνο να διαβάσει».

Μπέζος, Γκέιτς, Αλτμαν ψηφίζουν υπέρ της νέας τεχνολογίας για άπειρη ενέργεια

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, ο Μπιλ Γκέιτς ιδρυτής της Microsoft, ο μεγαλοεπενδυτής Πίτερ Θίελ και ο Μαρκ Μπένιοφ, διευθύνων σύμβουλος της Salesforce Inc, αλλά και ο Σαμ Αλτμαν, ο άνθρωπος πίσω από τη νεοφυή OpenAI που παρουσίασε την αμφιλεγόμενη εφαρμογή ChatGPT, είναι μερικοί από τους βαθύπλουτους ιδρυτές τεχνολογικών κολοσσών και επενδυτές που τοποθετούν ενθουσιωδώς μέρος του μυθικού πλούτου τους στην πυρηνική σύντηξη.

Bloomberg: Fund του Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει τη μεθανόλη ως πράσινο καύσιμο για τη Ναυτιλία

H ναυτιλιακή βιομηχανία εξέπεμψε ποσότητα-ρεκόρ 936 εκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. «Αυτό είναι λιγότερο από το 3% των παγκόσμιων εκπομπών CO2, ωστόσο περισσότερο από αυτό που παράγει η Γερμανία - η μεγαλύτερη βιομηχανική οικονομία της Ευρώπης - μέσα σε ένα χρόνο», σχολιάζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Μπιλ Γκέιτς: Υπόσχεται να βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους της γης

Να βγει από τις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων της γης υπόσχεται ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς δωρίζει άλλα  20 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

.

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι έχει «υποχρέωση» να επιστρέψει τα χρήματά του στην κοινωνία. Ο Γκέιτς δεσμεύτηκε για πρώτη φορά να χαρίσει τον πλούτο του το 2010, αλλά η περιουσία έχει υπερδιπλασιαστεί έκτοτε.

Η πυρηνική ενέργεια είναι το μέλλον - και ο Μπιλ Γκέιτς το ξέρει

Submitted by jmantzikos on Wed, 06/29/2022 - 08:53

Καθώς η ενεργειακή ασφάλεια γίνεται μια πηγή εντεινόμενου άγχους, είναι σαφές ότι η μεγάλης κλίμακας, αξιόπιστη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παραμένει μια μακρινή πραγματικότητα για πολλές χώρες. Αυτό επέτρεψε σε μια πιο αμφιλεγόμενη - αλλά σχεδόν τέλεια - εναλλακτική να επιστρέψει: πρόκειται για την πυρηνική ενέργεια. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν θέλει έναν αντιδραστήρα στην αυλή του και οι αναμνήσεις των ατυχημάτων του παρελθόντος παραμένουν σοβαρή πηγή ανησυχίας.

Tι προτείνει ο Γκέιτς στην ΕΕ για να απεξαρτηθεί από την ρωσική ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επενδύσει 800 δισεκατομμύρια ευρώ (834 δισεκατομμύρια δολάρια) σε τέσσερις βασικές πράσινες τεχνολογίες αυτή τη δεκαετία, αν θέλει να τερματίσει την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, σύμφωνα με την Βreakthrough Energy του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς.

.