KPMG

KPMG: Το 90% των εταιρειών σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις στο ESG

Παρά τις πρόσφατες αντιδράσεις κατά των ESG στις ΗΠΑ, πολλές εταιρείες -περίπου το 90% στις έρευνα της KPMG, σχεδιάζουν να αφιερώσουν περισσότερους οικονομικούς πόρους για την ESG κατά το επόμενο διάστημα.
τρία χρόνια.

.

Περίπου το 43% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα της KPMG σκοπεύουν να προσθέσουν υπαλλήλους αφιερωμένους σε περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς παράγοντες, ενώ περίπου το 40% σχεδιάζει να επενδύσει σε ειδικό λογισμικό ESG και το 38% σκοπεύει να εκπαιδεύσει ή να επιμορφώσει τους υπαλλήλους, σύμφωνα με σύμφωνα με την έρευνα.

Το 47% των επιχειρήσεων δεν έχει εκσυγχρονίσει τον τρόπο συλλογής δεδομένων ESG

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες ενισχύουν τις δυνατότητες τους όσον αφορά τα δεδομένα ESG και την υποβολή εκθέσεων, με τη συντριπτική πλειοψηφία να σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις σε λογισμικό και δυνατότητες εργατικού δυναμικού που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, ενώ οι περισσότερες αισθάνονται σίγουρες ότι είναι μπροστά από την καμπύλη σε αυτούς τους τομείς, σχεδόν οι μισές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν λογιστικά φύλλα για τη διαχείριση των δεδομένων ESG, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία παροχής επαγγελμ

KPMG: Δέκα πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις που θέτουν εμπόδια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Τις δέκα πιο πιεστικές προκλήσεις που επηρεάζουν την ενεργειακή μετάβαση παγκοσμίως αναδεικνύει έκθεση της KPMG με τίτλο «Turning the tide in scaling renewables». Συγκεκριμένα, με την έκθεση αυτή και τη συνοδευτική έρευνά της, διαπιστώνεται ότι ο τρέχων ρυθμός εξάπλωσης των ΑΠΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση επαρκής για να επιτευχθούν οι φιλοδοξίες της Συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

.

KPMG: 50 ειδικοί μιλούν για τις νέες τάσεις και προκλήσεις του ESG

Οι νέες τάσεις και προκλήσεις, χρήσιμα insights και real case studies βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολυθεματικής ατζέντας του πρώτου ESG & Compliance Conference της KPMG στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Grand Hyatt Athens, παρουσία περισσότερων από 200 συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

.

KPMG: Τι ζητούν οι μελλοντικοί ηγέτες – Ο ρόλος της κλιματικής κρίσης

Την αυξανόμενη διάθεση για μια πιο ενεργή συμμετοχή στην πορεία προς το μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, κατέγραψε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διεθνές επίπεδο, με τη συμμετοχή νέων επαγγελματιών από το χώρο των επιχειρήσεων.

Με τη σύνοδο για το κλίμα COP28 να απέχει λίγες μόνο ημέρες, η ομάδα «Leaders 2050» της KPMG πραγματοποίησε συνεντεύξεις με 363 νέους από 38 χώρες, προκειμένου να αποτυπώσει μια εικόνα του ενδιαφέροντος τους για τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα και την διάθεσή τους για θετική δράση και αλλαγή σε θέματα όπως η κλιματική κρίση.

KPMG: «Σχηματίζουμε ένα αειφόρο μέλλον, δρώντας υπεύθυνα και αλλάζοντας συνήθειες»

Οι αξίες της εταιρείας μας, «ακεραιότητα», «αριστεία», «θάρρος», «μαζί» και «για το καλύτερο», μετουσιώνονται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, των ενεργειών και των συνεργασιών μας. Με οδηγό τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, διαμορφώνουμε δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας βασιζόμενες σε τέσσερις πυλώνες: Άνθρωποι, Δια βίου μάθηση, Κοινωνία και Περιβάλλον.

.

Περιβάλλον

KPMG: Δημιουργία υπεραξίας μέσω του ESG

Αισιόδοξοι, και μάλιστα περισσότερο από τους ξένους ομολόγους τους, εμφανίζονται οι Έλληνες CEOs, τόσο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, όσο και για εκείνες της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, σε ένα γεωπολιτικά κατακερματισμένο κόσμο κατατάσσουν τη γεωπολιτική και πολιτική αβεβαιότητα υψηλά στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

KPMG: Διάκριση στα βραβεία Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας ως μια από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις

Η τελετή απονομής των βραβείων για το ελληνικό επιχειρείν «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023» της Direction Business Network πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2023 στο Golf Prive της Γλυφάδας. Η KPMG βρέθηκε μεταξύ των βραβευθέντων εταιρειών ως Greek Business Champion και οι οποίες αποτέλεσαν τους «πρωταγωνιστές» της ελληνικής οικονομίας για το 2023.

.

KPMG: Πρόγραμμα ενίσχυσης δανειστικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα

Η KPMG στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη βιβλίου, ενισχύει 6 δανειστικές βιβλιοθήκες, στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Ειδικότερα, εφέτος ενισχύθηκαν τα δημοτικά σχολεία 4ο Παιανίας, 2ο Πειραματικό Ιωαννίνων, Ευδήλου Ικαρίας και Φούρνων, Δονούσας και το Νηπιαγωγείο Τριλόφου Θεσσαλονίκης.

KPMG: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο κατασκευαστικός κλάδος με τo ESG

Στην παγκόσμια έρευνα "KPMG 2023 Global Construction Survey” για τον κατασκευαστικό κλάδο με τίτλο "Familiar challenges— new approaches” διαπιστώνεται ότι ο κλάδος είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, παρά τη συνεχιζόμενη αστάθεια, με το disruption στην εφοδιαστική αλυσίδα να συνεχίζεται, τον πληθωρισμό να αυξάνεται και με την παρουσίαση μιας πιθανής ύφεσης.

.