KPMG

KPMG: Η αβεβαιότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις δεν επιβραδύνει το due diligence στο ESG

Οι αντίξοοι οικονομικοί και γεωπολιτικοί «άνεμοι» δεν κατάφεραν να επιβραδύνουν την αύξηση του due diligence στο ESG στις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα ευρήματα της έρευνας “ESG Due Diligence” από την KPMG International. 

.

KPMG: Και επίσημα στο "τιμόνι" της η Μαρίνα Καπετανάκη

Η Μαρίνα Καπετανάκη, η οποία είχε διατελέσει Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, διαδέχεται επισήμως τον Νικόλαο Βουνισέα στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας από την 1η Ιουλίου, όπως εξάλλου είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο της τρέχουσας χρονιάς μετά την εκλογή της. 

.

KPMG: Πάνω από το 70% των επιχειρήσεων παραμένουν απροετοίμαστες για τη διασφάλιση ανεξάρτητων δεδομένων ESG

Η περιβαλλοντική, κοινωνική και διακυβέρνηση (ESG) αποκτά ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα για τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η πλειονότητα των εταιρειών παγκοσμίως αισθάνεται ότι απέχει πολύ από το να είναι έτοιμες να διασφαλίσουν τα δεδομένα τους για την ESG και να ανταποκριθούν στις νέες κανονιστικές απαιτήσεις.

.

KPMG: Πάνω από τις μισές εταιρείες που έχουν διαμορφώσει ESG στρατηγική

Ενδιαφέροντα ήταν τα κύρια ευρήματα της ετήσιας «Γενικής Έρευνας Αποδοχών και Παροχών για το 2023» που πραγματοποίησε η KPMG στην Ελλάδα και τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε εκδήλωση. Κατά γενική διαπίστωση, τα ζητήματα αποδοχών και παροχών προβλημάτισαν για ακόμα μια χρονιά τις επιχειρήσεις, οι οποίες στράφηκαν ακόμα πιο έντονα στις μεταβλητές αποδοχές καθώς και στις παροχές ως εργαλεία «διακράτησης» και ενίσχυσης της δέσμευσης των εργαζομένων.

.

Η KPMG εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το SALEScope σε συνεργασία με την ClozeLoop Inc

 Το προηγμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα SALEScope, εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η KPMG, και υπόσχεται να προσφέρει μία επαναστατική προσέγγιση στον τομέα των πωλήσεων, θέτοντας τον πήχη ψηλά στην καινοτομία και την προσαρμοστικότητα.

.

Νέα Senior Partner της KPMG η κα Μαρίνα Καπετανάκη

Νέα Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα αναδείχθηκε η κ. Μαρίνα Καπετανάκη, η οποία αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντα της από την 1η Ιουλίου 2024, διαδεχόμενη τον κ. Νικόλαο Βουνισέα στην ηγεσία της εταιρείας. 

KPMG: Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο του εταιρικού ενδιαφέροντος για το 2024

H βιώσιμη ανάπτυξη ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στις ευρύτερες εταιρικές στρατηγικές όπως αναδεικνύει έρευνα της KPMG μεταξύ 50 ειδικών στο ESG σε 10 χώρες και περιοχές του κόσμου. Παρά την αυξανόμενη ωριμότητα και την εστίαση σε προσεγγίσεις με γνώμονα το σκοπό, οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν με ευελιξία στις αυξανόμενες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων ESG και σε ένα εξελισσόμενο ρυθμιστικό τοπίο, γεγονός που επηρεάζει τη διακυβέρνηση και την οργάνωσή τους.

.

KPMG: Το 90% των εταιρειών σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις στο ESG

Παρά τις πρόσφατες αντιδράσεις κατά των ESG στις ΗΠΑ, πολλές εταιρείες -περίπου το 90% στις έρευνα της KPMG, σχεδιάζουν να αφιερώσουν περισσότερους οικονομικούς πόρους για την ESG κατά το επόμενο διάστημα.
τρία χρόνια.

.

Περίπου το 43% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα της KPMG σκοπεύουν να προσθέσουν υπαλλήλους αφιερωμένους σε περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς παράγοντες, ενώ περίπου το 40% σχεδιάζει να επενδύσει σε ειδικό λογισμικό ESG και το 38% σκοπεύει να εκπαιδεύσει ή να επιμορφώσει τους υπαλλήλους, σύμφωνα με σύμφωνα με την έρευνα.

Το 47% των επιχειρήσεων δεν έχει εκσυγχρονίσει τον τρόπο συλλογής δεδομένων ESG

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες ενισχύουν τις δυνατότητες τους όσον αφορά τα δεδομένα ESG και την υποβολή εκθέσεων, με τη συντριπτική πλειοψηφία να σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις σε λογισμικό και δυνατότητες εργατικού δυναμικού που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, ενώ οι περισσότερες αισθάνονται σίγουρες ότι είναι μπροστά από την καμπύλη σε αυτούς τους τομείς, σχεδόν οι μισές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν λογιστικά φύλλα για τη διαχείριση των δεδομένων ESG, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία παροχής επαγγελμ