έμφυλη βία

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ανιχνεύει τον κίνδυνο σε φωνές κακοποιημένων γυναικών

Η τεχνητή νοημοσύνη ανιχνεύει φόβο και κίνδυνο στις φωνές των κακοποιημένων γυναικών. Η Ισπανίδα ερευνήτρια Esther Rituerto μπορεί να πάρει τη φωνή ενός θύματος έμφυλης βίας και τους ήχους που την περιβάλλουν και με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να εντοπίσει περιστατικά σεξιστικής βίας.

.

Έρευνα Focus Bari - ΔΕΗ για την έμφυλη βία: Τι πιστεύουν οι νέοι - Μερικές ανησυχητικές απαντήσεις

Πρόοδο απέναντι σε ορισμένες χρόνιες έμφυλες στερεοτυπικές αγκυλώσεις, με ταυτόχρονη στασιμότητα σε αντίστοιχες άλλες, διαπιστώνει μεγάλη έρευνα της Focus Bari με πρωτοβουλία της ΔΕΗ αναφορικά με τις αντιλήψεις των νέων για την έμφυλη βία και τα παγιωμένα στερεότυπα.

.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ΔΕΗ “διαφωτίζει” καίρια κοινωνικά ζητήματα όπως η κακοποίηση των γυναικών, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας “ΔΕΗ ενεργώ”.

#NOTALONE: Καμία γυναίκα ας μην είναι μόνη!

Η οργάνωση SHE-Society for Help & Empowerment μαζί με το φορέα ART HUB Athens και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση #NotAlone Open Air, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό, να συνδράμουν στην προσπάθεια κατά της έμφυλης βίας και να αναδείξουν την Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 13:00 στο Δημαρχείο Καλαμαριάς.

Σακελλαροπούλου: Η βία κατά των γυναικών έχει γίνει μία δεύτερη πανδημία

«Είναι καιρός για στρατηγικές και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταπολεμούν αποτελεσματικά τα βαθύτερα αίτια της έμφυλης βίας», υπογραμμίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών».

.

Μ. Συρεγγέλα: Καταπολεμάμε τα έμφυλα στερεότυπα στην αγορά εργασίας

«Η ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και η προώθηση της γυναικείας εργασίας είναι στις προτεραιότητές μας». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χτες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Γυναικείο Επιχειρείν στον τομέα των Start up επιχειρήσεων».

Βία κατά των γυναικών: Δωρεάν γραμμή SOS όλο το 24ωρο και το καλοκαίρι

Tο καμπανάκι του κινδύνου κρούει στις γυναίκες κάθε ηλικίας η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, τονίζοντας ότι καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή και καμία γυναίκα δεν πρέπει να ζει με τον φόβο ότι οι καλοκαιρινές της διακοπές αντί να προσφέρουν χαλάρωση, ξεκούραση και στενότερη επαφή με ανθρώπους που αγαπά, θα γίνουν ένας «εφιάλτης».

.

Πώς η κλιματική αλλαγή αυξάνει την έμφυλη βία

Τα ακραία καιρικά και κλιματικά φαινόμενα επηρεάζουν αρνητικά τις ανθρώπινες ζωές, τα οικοσυστήματα και τις οικονομίες. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλαλγής είναι ήδη εμφανείς. Ωστόσο, αυτές οι ορατές επιπτώσεις συχνά επισκιάζουν πιο συγκαλυμμένες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της έμφυλης βίας που βιώνουν οι γυναίκες, τα κορίτσια και οι σεξουαλικές και έμφυλες μειονότητες.

.