Αυτοκίνητο

HΠΑ: Τι σημαίνει μία εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο

Περίπου το 1/3 των Αμερικανών δεν έχει δίπλωμα οδήγησης. Αυτό το ποσοστό δεν αντιστοιχεί σε ανήλικους που δεν έχουν τη δυνατότητα απόκτησής του, αλλά αφορά σε ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό ενηλίκων, ηλικιωμένων που δεν τους έχει ανανεωθεί η άδεια οδήγησης και ανθρώπων με αναπηρίες, όπως προβλήματα όρασης. Πολλοί ακόμα δεν έχουν δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτου, ανάμεσα σε αυτούς πολλοί μαύροι και αυτόχθονες, μετανάστες και όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

.

«Ο ρυπαίνων πληρώνει» – Θα επιβληθεί πρόστιμο στους ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων;

Ακριβά θα πληρώνουν καθώς φαίνεται από το 2027, οι ιδιοκτήτες την κυκλοφορία του παλιού και ρυπογόνου αυτοκινήτου τους, καθώς η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» είναι σε πλήρη εξέλιξη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας εκπομπών (με την ένταξη των οδικών, αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών) και του μηχανισμού συνοριακής προσαρμογής άνθρακα, και νέο Κοινωνικό Ταμείο για το κλίμα.

Ισπανία: Δακτύλιοι για ρυπογόνα οχήματα στις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων

Από την 1η Ιανουαρίου τέθηκε σε ισχύ στην Ισπανία ο νέος Νόμος για την Κλιματική Αλλαγή σύμφωνα με τον οποίο οι δήμοι με περισσότερους από 50.000 κατοίκους οφείλουν να εφαρμόσουν Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών Ρύπων, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο αστικό κέντρο για τα πιο ρυπογόνα οχήματα.

.

Ιπτάμενα ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γαλλία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα γίνουν στο Παρίσι και η γαλλική κυβέρνηση αναζητά τρόπους ώστε να περιοριστεί το αναμενόμενο κυκλοφοριακό κομφούζιο που θα υπάρχει στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Το Παρίσι όπως οι περισσότερες μεγαλουπόλεις αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την κίνηση στους δρόμους και δεδομένης της παρουσίας εκατομμυρίων επισκεπτών στην πόλη τις ημέρες των αγώνων θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφυξίας στο οδικό δίκτυο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ford: Επενδύει 316 εκατ. δολ. για εργοστάσιο για ηλεκτρικά οχήματα στη Βρετανία

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει μέχρι και 230 εκατ. Στερλίνες (316 εκατ. Δολάρια) για την κατασκευή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα, στο εργοστάσιο της Halewood στη Βόρεια Αγγλία.

Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 250.000 μονάδες ισχύος ετησίως από τα μέσα του 2024, και θα πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα της Ford.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί ότι όλη η παραγωγή αυτοκινήτων της για την ήπειρο θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Ο Όμιλος Σαρακάκη παρέδωσε το πρώτο υβριδικό λεωφορείο για αστικές διαδρομές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρέδωσε το πρώτο υβριδικό λεωφορείο για αστική συγκοινωνία στην Ελλάδα. Πρόκειται για το λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid το οποίο παραδόθηκε στο Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας και ήδη πραγματοποίησε το πρώτο του δρομολόγιο στους δρόμους της Λάρισας ενώ θα τεθεί στη διάθεση του κοινού τις προσεχείς ημέρες. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρουσία του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλη Σακελλαρίου και του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Σαλαμίνας κ. Γιάννη Σακελλαρίου.

EY: 4 στους 10 σκοπεύουν να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να εκτοξευθούν τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έρευνας EY Mobility Consumer Index (MCI), με συμμετοχή περισσότερων από 9.000 καταναλωτών από 13 χώρες. Περισσότεροι από 4 στους 10 (41%) ερωτηθέντες που σχεδιάζουν να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο τον επόμενο χρόνο, αναφέρουν ότι αυτό θα είναι ηλεκτρικό – μία αύξηση 11 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τα ευρήματα του Νοεμβρίου 2020 – ενώ 8 στους 10 (77%) ιδιοκτήτες ηλεκτρικού οχήματος, δηλώνουν ότι το επόμενο όχημά τους θα είναι πάλι ηλεκτρικό.