αβοκάντο

Νέα ποικιλία αβοκάντο θα μπορούσε να είναι ο καρπός του μέλλοντος

 Το Κολλέγιο Φυσικών και Γεωργικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Ρίβερσαϊντ (UCR) έχει ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής αβοκάντο που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και έχει κατοχυρώσει και κυκλοφορήσει οκτώ νέες ποικιλίες, μεταξύ αυτών και της  ποικιλίας Luna. Σύμφωνα με το FoodAndWine, εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη ποικιλία η οποία φαίνεται να έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την ευρέως χρησιμοποιούμενη Hass.

.